Förökning

FÖRÖKING MED FRÖN: Inget jag rekomenderar eftersom det kan ta bra lång tid innan man får hibiskusen att blomma, men om man endå råkar ha ett frö så är det ju synd att kasta bort det utan det är bara att ta och sticka ner den i en torvbrickett, se till att den briketten inte torkar ut men se också till att det inte är för fuktigt eller kallt runt omkring den.

 

FÖRÖKING GENOM STICKLINGAR är min favorit, det är nog det enklaste sättet att föröka en hibiskus, tycker jag iallafall! Gör så här, skär av eller klipp med en vass kniv/sax (kniven/saxen ska vara ren, skölj av den med hett vatten innan). Är sticklingen tjock alltså lite brunaktig/stammaktig så ska den tryckas ner direkt i jorden och inte låta torkas ut. Ser den ut att vara vissen efter en stund så trä en genomskinlig plastpåse över.

 

Är sticklingen grön så ska man lägga den i en vas med vatten, ljust men ej i direkt solljus. Gärna med en påse över. Byt vattnet så fort det ser grumligt ut. Först kommer det att synas små vita callus, genom dessa kommer rötterna sedan efter några veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0